Pehea ʻoe e hoʻopili ai i ka hoʻopili kūkulu hale?

 

Paʻa kūkuluhe huahana maʻalahi a koʻikoʻi no nā mea hoihoi DIY a i ʻole nā ​​​​mea hana ʻoihana.He mea hoʻopili ikaika a paʻa i hoʻolālā ʻia no ka hoʻopaʻa ʻana i nā ʻano mea like ʻole, me ka lāʻau, metala, kekona, a me nā mea hou aku.He mea koʻikoʻi ka ʻike pehea e hoʻopili pono ai i ka mea hoʻopili kūkulu hale no ka hōʻoia ʻana i kahi paʻa ikaika a lōʻihi.

 

d707cbb2eed59825e203dddfb4595d6e39089f5b4278a7-KjQxqN

 

No ke noihoʻopili kūkulu, hoʻomaka ma ka hoʻomākaukau ʻana i ka ʻili.E hōʻoia i ka maʻemaʻe, maloʻo, a me ka ʻole o ka lepo, ka momona, a me ka ʻōpala.E hōʻoia kēia i hiki i ka mea hoʻopili ke hoʻopaʻa pono i ka ʻili.Inā paheʻe ka ʻili a ʻaʻole porous paha, pono paha e hoʻopaʻa i ka ʻili me ka pepa one e hoʻomaikaʻi ai i ka pili.

信图片_20240418130556
信图片_20240418115313

 

A laila, hoʻouka i kahoʻopili kūkului loko o ka pu hoʻopuehu inā hele mai i loko o ka paipu.E ʻoki i ka piko o ka paipu ma kahi kihi 45-degere i ka nui o ka bead i makemake ʻia.Inā hele mai ka mea hoʻopili i loko o kahi kini, e hoʻohana i ka pahi putty a i ʻole ka trowel e ʻohi i ka nui i makemake ʻia.

E hoʻopili i ka mea hoʻopili i loko o kahi pahu hoʻomau ma ka ʻili, e ʻike pono e uhi i ka wahi holoʻokoʻa kahi e hoʻopaʻa ʻia ai nā mea.Inā ʻoe e hana ana me nā mea ʻoi aku ka nui a i ʻole nā ​​​​mea kaumaha, pono paha e hoʻopili i ka mea hoʻopili i kahi ʻano zig-zag e hōʻoia i ka uhi ʻana.

139090977
PU-30 Polyurethane Construction Sealant (1)

Ke hoʻopili ʻia ka mea hoʻopili, kaomi paʻa i nā mea hana e hana i kahi paʻa paʻa.He mea nui e hana i kēia i ka wā e pulu mau ana ka mea hoʻopili i mea e hoʻopaʻa pono ai.Inā pono, e hoʻohana i nā mea paʻa a i ʻole nā ​​​​mea hana ʻē aʻe e hoʻopaʻa i nā mea i kahi i ka wā e hoʻonohonoho ai ka mea hoʻopili.

Ma hope o ka noi ʻana i kahoʻopili kūkulu, pono e hoʻomaʻemaʻe i nā mea hoʻopili keu ma mua o ka maloʻo.E hoʻohana i ka mea hoʻoheheʻe a i ʻole ka mea hoʻopili e hoʻomaʻemaʻe i nā ʻōpala a i ʻole nā ​​​​huka, ma muli o nā ʻōlelo a ka mea hana.

1684137152620

I ka hopena, ʻike pehea e noi aihoʻopili kūkuluhe mea nui ia no ke kūkulu ʻana a i ʻole ka papahana DIY.Ma ka hahai ʻana i kēia mau ʻanuʻu maʻalahi, hiki iā ʻoe ke hōʻoia i kahi paʻa ikaika a paʻa e kū i ka hoʻāʻo o ka manawa.Inā ʻoe e hana nei i kahi hoʻoponopono hale liʻiliʻi a i ʻole kahi papahana kūkulu nui, ʻo ka hoʻopaʻa ʻana i kūkulu ʻia he hopena hilinaʻi a maʻalahi no ka hoʻopaʻa ʻana i nā ʻano mea like ʻole.


Ka manawa hoʻouna: Apr-26-2024